Verloskundigenpraktijk Goes of Verloskundige Praktijk De Bevelanden? Sommigen is het al opgevallen: Verloskundigenpraktijk Goes lijkt ineens niet meer te bestaan bij zorgverzekeraars en de Kamer van Koophandel. Maar niets is minder waar.

VERLOSKUNDIGENPRAKTIJK GOES = VERLOSKUNDIGE PRAKTIJK DE BEVELANDEN = VERLOSKUNDIGENPRAKTIJK GOES

Je kunt je nog gewoon aanmelden bij onze praktijk. Bij zorgverzekeraars zijn we in het jaar 2021 enkel te vinden onder de naam Verloskundige Praktijk De Bevelanden. De naam is veranderd, de praktijk is geheel hetzelfde gebleven.

In de praktijk werken vijf verloskundigen: Anneke, Nicky, Rianne, Johanna en Gerlinda. Dit klinkt misschien als een groot team. Maar daardoor kunnen we er wel voor zorgen dat je altijd een vertrouwd gezicht ziet: bij de reguliere controles op onze praktijk, bij thuiscontroles, bij de bevalling en in het kraambed. Ook als meer vrouwen tegelijkertijd bevallen, komt er een verloskundige van het eigen team naar je toe. Wij staan 24 uur per dag 7 dagen per week voor je klaar.

Wij geloven in het vermogen van een vrouw om een kind op eigen kracht te kunnen baren. Tijdens de zwangerschap en bij de voorbereiding op de bevalling zal onze zorgverlening hierop gericht zijn. We staan open voor jouw persoonlijke wensen rondom zwangerschap en bevalling. We zijn ons ervan bewust dat we als mens niet alles in de hand hebben. Loopt de bevalling anders dan je gehoopt had, bedenk dan:

'Het succes van een bevalling hangt niet af van het uiteindelijke verloop, noch van het feit of het een moeilijke of een makkelijke bevalling was. Het succes wordt bepaald door het gevoel dat je alles hebt gedaan om je baby veilig ter wereld te brengen en dat je daarbij liefdevol geholpen bent. Dan maakt het niet meer uit hoe je uiteindelijk bevalt: thuis, in het ziekenhuis, met een vacuümpomp, een ruggenprik of een keizersnede.'

Wij hechten belang aan de kwaliteit van de door ons verleende zorg en werken allemaal volgens standaarden en richtlijnen opgesteld door de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) en de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG). Regelmatig worden door ons bijscholingen gevolgd. We houden ons op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in onze beroepsgroep. We staan ook allen ingeschreven in het kwaliteitsregister van de KNOV.

Anneke

Mijn naam is Anneke de Braal.

Sommige verloskundigen weten al van kindsaf aan wat hun roeping is. Bij mij kwam dat pas op latere leeftijd, toen ik zelf al moeder was. Niet tevreden met het werk dat ik toen deed, ben ik gaan zoeken naar een nieuwe uitdaging. En al snel werd duidelijk waar die voor mij lag: bij het vak van verloskundige, wat een boeiend en afwisselend beroep. Had ik dat maar eerder geweten ...

Vol enthousiasme heb ik de opleiding gevolgd en met nog meer enthousiasme ben ik daarna het vak gaan uitoefenen: want wat is er mooier dan mensen bij te staan bij een van de meest bijzondere momenten in het leven, de geboorte van een kind.

Na mijn beëdiging heb ik eerst als waarneemster gewerkt op diverse plekken in het zuidwesten van het land. Daarna heb ik ook nog een jaar als verloskundige in een universitair ziekenhuis gewerkt. Dit was een enorme leerervaring, maar ik miste de band die je met cliënten opbouwt in de huispraktijk. Wat was ik blij toen ik in 2011 in mijn geboorteplaats Goes bij deze praktijk aan de slag kon. En ondertussen voel ik me hier helemaal thuis.

Nog steeds kijk ik vol bewondering en verwondering naar de geboorte van een moeder en haar kind. Het is een bijzonder voorrecht om hierbij aanwezig te mogen zijn.

Nicky

Mijn naam is Nicky Addink. Vanuit mijn wens om ooit ontwikkelingswerk te gaan doen ging ik op zoek naar een mooi beroep dat daarbij paste. Ik stuitte op de gecombineerde opleiding voor verpleeg- en verloskunde en was direct verkocht. Van het ontwikkelingswerk is uiteindelijk weinig terechtgekomen, maar dat het een goede keuze is geweest om voor de zorg te kiezen is voor mij glashelder.

Ik merkte al gauw dat mijn hart lag bij de verloskunde en als echte Zeeuwse wilde ik graag hier in de buurt blijven. In de afgelopen paar jaar heb ik voor verschillende praktijken in Zeeland e.o. gewerkt en heb me per 1 oktober 2014 bij het fijne team van de verloskundigenpraktijk van Goes mogen voegen.

Zoals ik al zei ligt mijn hart in de verloskunde. Ik vind het prachtig om mensen te begeleiden in de periode waarin ze toeleven naar de komst van hun kleintje. Het is een voorrecht hierbij te mogen zijn; van de eerste ontmoeting tot de laatste kraambedcontrole. Ik doe mijn best de zorg zoveel mogelijk op jullie wensen aan te passen, zodat eenieder van jullie met een goed gevoel kan terugkijken op deze unieke en wondermooie periode.

Ik hoop gauw kennis met jullie te mogen maken!

Rianne

Hoi! Ik ben Rianne Hawinkels. Het was in groep 6 van de basisschool dat ik mijn spreekbeurt mocht houden over het beroep wat ik later zou willen uitoefenen. Compleet met babypop, pampers en beschuit met muisjes voor de hele klas toog ik naar school; het moet duidelijk zijn geweest voor iedereen dat dit echt mijn passie was. Na het afronden van de Academie Verloskunde in Maastricht heb ik mijn Limburgse roots verruild voor de Zeeuwse klei en ben werkzaam geweest als waarneemster binnen diverse praktijken. Ik heb mijn kennis en kunde verrijkt door het behalen van het echodiploma, een mooie aanvulling!

Ik kan ontzettend genieten van het eerste kijkje in de buik, de controles tijdens de zwangerschap, het begeleiden van de bevalling en de periode daarna. Het blijft elke keer opnieuw ontzettend bijzonder om het ontstaan van nieuw leven van zo dichtbij mee te mogen maken.

Johanna

Mijn naam is Johanna den Boer. Vanaf 1 januari 2018 ben ik werkzaam bij Verloskundigenpraktijk Goes.

In 1985 ben ik geboren in Zierikzee. Nu woon ik met mijn gezin in Brouwershaven. De opleiding voor verloskundige heb ik gevolgd in Rotterdam. Begin 2015 ben ik afgestudeerd. De eerste jaren heb ik in Vlissingen en Zierikzee gewerkt waar ik bij de geboorte van een heel aantal Zeeuwen ben geweest. Steeds opnieuw met verwondering over de kracht van de moeder, de steun van de partner/familie en het wonder van nieuw leven.

Graag hoop ik jullie te mogen begeleiden in de bijzondere periode van zwanger zijn, de bevalling en het kraambed. Alvast bedankt voor jullie vertrouwen en tot ziens.

Gerlinda

Het beroep verloskundige is een prachtig en afwisselend beroep. Hier kwam ik achter tijdens mijn verpleegkundige stage op de verlosafdeling in een klein dorpje in het noorden van Ghana. Ik zag daar heel veel gebeuren, mooie en verdrietige gebeurtenissen. Hier realiseerde ik mij dat dit het beroep was dat bij mij paste. Na de opleiding verpleegkunde ben ik daarom de opleiding vroedkunde gaan volgen in Antwerpen. Ik heb een jaar gewerkt in het ADRZ. In maart 2018 maakte ik de overstap naar Verloskundigenpraktijk Goes. Ik heb de geboortezorg mogen leren kennen in verschillende landen. Dit maakt het ook zo duidelijk hoe uniek de geboortezorg in Nederland is. De zorg zoveel mogelijk laten aansluiten bij de wens van de zwangere en haar partner. Ik vind het bijzonder om deze speciale gebeurtenis in het leven van de zwangere en haar partner te mogen begeleiden.

Assistentes

In onze praktijk in Goes worden we bijgestaan door drie assistentes: Marleen Nieuwland, Suzanne van Hartingsveldt en Wivina de Witte.

In de ochtenduren beantwoorden zij het algemene telefoonnummer, ze plannen intakes en vervolgafspraken en ze voeren gegevens en uitslagen in. Onze assistentes voeren geen medische taken uit.